Conversaţiile online ale salariaţilor din timpul orelor de lucru pot fi monitorizate de angajatori

Potrivit hotararii CEDO din 12.01.2016 in cazul Barbulescu vs Romania: “Conversaţiile online ale salariaţilor din timpul orelor de lucru pot fi monitorizate de angajatori”.

Decizia a fost adoptata într-un caz referitor la un inginer român care a fost concediat în 2007 pentru folosirea calculatorului de la birou în scopuri personale. Mai exact, în urma monitorizării conversaţiilor online ale salariatului pe Yahoo Messenger, angajatorul a descoperit că acesta a discutat în timpul orelor de lucru cu rudele sale.
Deoarece angajatorul în cauză interzicea, prin intermediul regulamentului de ordine interioară, folosirea calculatoarelor în scopuri personale, inginerul a fost dat afară pentru încălcarea interdicţiei.

Potrivit hotărârii CEDO, judecătorii au decis că “este rezonabil ca un angajator să verifice dacă salariaţii săi îşi execută sarcinile profesionale în timpul orelor de lucru.” În plus, aceştia au precizat că “angajatorul a accesat conversaţiile de pe Yahoo Messenger deoarece era convins că va găsi doar discuţii cu clienţii firmei, din moment ce contul a fost creat în mod special pentru muncă.”
Curtea a reţinut că monitorizarea angajatorului a fost limitată în scop şi proporţională, intrucat au fost verificate doar convorbirile de pe Yahoo Messenger (şi nu alte informaţii sau documente de pe calculatorul de la birou).
Astfel, judecătorii CEDO au conchis că instanţele româneşti au păstrat un just echilibru între dreptul inginerului la viaţă privată şi corespondenţă şi interesele angajatorului său, nefiind găsită nicio încălcare a Conventiei Europene a Drepturilor Omului.